We doen het heel vaak, een bad nemen of douchen. Terwijl je van dit alledaagse ritueel heel gemakkelijk hét selfcare moment kunt maken, alleen maar door het met aandacht te doen. Een moment van pure ontspanning, helemaal voor jezelf.

Geurkaars met etherische jasmijn olie

Om echt goed te kunnen ontspannen is het wel belangrijk om je bad ritueel voor te bereiden. Ontspannen gaat een stuk gemakkelijker in een ruimte die opgeruimd, schoon en sfeervol is. Ligt de badkamer nog vol met was, kinderspeeltjes en losse spulletjes? Ruim dan eerst eventjes lekker op. Je bad schoon poetsen, water opzetten voor de thee en kijk dan nog eens. Wat stoort je in de badkamer? Wat vind je juist wel mooi?

Voor de styling in je badkamer heb je helemaal niet veel nodig. Sfeerlicht creëer je gemakkelijk met een paar kaarsen en bijvoorbeeld een zoutlampje. Een mooie groene plant in de vensterbank geeft meteen een rustige uitstraling. Dan nog een paar mooie edelstenen, schelpen en dat ene mooie zeepschaaltje en klaar is je thuis spa!

De accessoires in deze badkamer zijn allemaal in dezelfde zachte kleur roze met koper. De eenheid zorgt voor rust.

De basis voor jouw ontspanningsritueel in bad is klaar. Je bent in een fijne ruimte, de geur van het warme badwater komt je tegemoet en je mag je er nu even helemaal aan overgeven. Dit is jouw moment, je hoeft nu even helemaal niets. Dus vergeet die to-do lijstjes, wat er gister gebeurde en de planning voor morgen.

De ene keer gaat ontspannen gemakkelijker dan de andere keer. Het leven is soms gewoon druk, hectisch en vraagt veel van je. Dat is niet erg, je hebt nu een moment van rust ingebouwd om weer op te laden en daar mag je lekker van genieten. Om wat gemakkelijker te ontspannen of je ontspanning dieper toe te laten kun je naar een meditatie luisteren. Een meditatie die gericht is op je zintuigen is ideaal in bad omdat daar juist al je zintuigen op een fijne manier geprikkeld worden.

Biologische droom thee uit de Bath Ritual Kit.

Met fijne geuren, zacht licht, het warme water om je heen en bijvoorbeeld een meditatie heb je al een heel fijn bad ritueel voor jezelf gemaakt. Je kunt het nog uitbreiden met een zelf massage, het lezen van een boek of maskertjes op je gezicht en in je haar. Doe wat jij fijn vindt, zolang je er maar van ontspant!

Op de foto’s zie je de volgende producten afgebeeld:
Bath Ritual Kit
Cleanse Ritual Kit
Edelstenen Set Self Love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *