We zitten op een keerpunt. Waar we eerder steeds verder en verder afdreven van de natuur, komen we nu weer tot haar. Steeds meer komt het besef dat we één zijn met de natuur om ons heen, dat ze een bron van weldaad is voor ons en dat het iets heel kostbaars is. Maar ook iets waar we zorg voor dragen, verantwoordelijk voor zijn. Die verantwoordelijkheid ervaar ik persoonlijk als iets heel moois. Met Moonstone Magic wil ik je graag inspireren en laten zien wat de natuur je allemaal te bieden heeft. Hoeveel moois die verantwoordelijkheid en zorg teruggeeft!

Roos/Calendula Kruidenzalf

Deze keer daarom een leuke DIY (Do It Yourself) waarmee je je eigen alles-in-één wonderzalf maakt. De cosmeticawereld wil je laten geloven dat je huid heel complex is en van alles en nog wat aan moeilijke ingrediënten nodig heeft waar je heel veel geld aan kunt uitgeven. Het tegenovergestelde is waar. Je huid verzorg je vooral van binnenuit, met wat je eet. Hoe ”schoner’ je eet, hoe meer je huid daarvan profiteert. Waar je huid ook heel blij van wordt, en daarom is deze DIY zo leuk om in de herfst te doen, is hydratatie. Vooral in het najaar en de winter kan je huid wel wat extra voeding gebruiken.

Deze zalf bevat bijenwas en amandelolie als basis, puur natuur en heerlijk zacht voor je huid. Calendula Officinalis (Goudsbloem) heeft een antibacteriële, ontstekingsremmende en wond genezende werking. Lavendel werkt ontsmettend en heeft daarnaast natuurlijk die heerlijk rustgevende geur. Roos werkt verzorgend en verstevigend. Samen zijn deze ingrediënten dus echt een krachtpatser!

Zelf kruidenzalf maken

Werkwijze
Voor je de zalf kunt maken, maak je eerst de kruidenolie. Dat kan een dag van te voren maar het is beter om de kruiden wat langer in de olie te laten trekken. Die van mij liet ik zo’n 2 weken staan. Je vult een schoon wekpotje met gedroogde calendula blaadjes, lavendel en rozenblaadjes. Vul het potje daarna tot de rand met amandelolie zodat alle kruiden ondergedompeld zijn. De komende tijd hoef je alleen soms even te schudden.

Dit heb je nodig:

  • 240ml kruidenolie mengsel
  • Schone potjes met deksel (ik gebruikte 3 van 120ml)
  • 35 gram bijenwas korrels (voor een vegan variant gebruik je Candelillawas)
  • Etherische olie van rozen (10 druppels)
  • Steelpannetje
  • Hitte bestendig kommetje
  • Lepel

De kruidenolie die je eerder maakte is nu klaar voor gebruik. Zeef de kruiden eruit en giet de olie in het schaaltje. Deze verwarm je au-bain-marie samen met de bijenwas korrels totdat het samensmelt. Zorg ervoor dat het water niet gaat koken. Voeg dan de rozenolie toe en roer deze rustig door het mengsel. Zet het vuur uit en vul de potjes met de lepel. Na een kwartiertje is de zalf gestold en klaar voor gebruik!

Een echte krachtpatser deze Roos/Calendula kruidenzalf

Het kost een heel klein beetje moeite maar wat heb je dan een heerlijke kruidenzalf! Om je gezicht mee te hydrateren en te voeden, als lippenbalsem of voor droge plekjes. En de geur in huis na het maken van deze DIY alleen al is de moeite waard. Enjoy!