Een mooie website valt of staat met fotografie. Plaatjes geven karakter en sfeer aan je pagina. Voor mij was het dan ook duidelijk dat het professioneel gedaan moest worden. De foto’s heb ik daarom samen met mijn creatieve vriendin en fotografe Maaike Andrews gemaakt.

Product fotografie

Heel wat voorbereiding ging er vooraf aan de dag van het plaatjes schieten. De sfeer had ik voor ogen en die zette ik eerst om in een moodboard op Pinterest. Zo kun je het beeld dat in je hoofd bestaat gemakkelijker overbrengen.

In en om huis zocht ik naar spulletjes voor de styling. Edelstenen, droogbloemen, een groot linnen doek in een natuurlijke kleur. De truc is om zoveel mogelijk te verzamelen waarmee je kunt stylen op de set. Zo heb je ruimte om combinaties uit te proberen tot je de juiste sfeer gevonden hebt.

Smeden doe ik al een tijdje en niet alles in opdracht. Vaak genoeg ook om te oefenen, voor mezelf of omdat ik graag iets moois wil maken. Uit de sieraden die ik in de loop der jaren heb gesmeed stelde ik een collectie samen die straks online komt. Alle sieraden poetste ik mooi op zodat ze echt shinen voor de camera.

Op de dag van de fotoshoot toverden we Maaike’s woonkamer om tot studio waar we alle ruimte hadden om samen de juiste sfeer te vinden.

Benieuwd geworden naar Maaike’s werk? Op haar website – www.maaikeandrews.com – kun je haar portfolio bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *