Dit weekend is de Summer Solstice. Zondag staat de zon op haar hoogste punt en hebben we de langste dag. De kracht van de zon en het begin van de zomer vormen de basis voor Summer Solstice vieringen en rituelen. Het perfecte moment voor kristallen grids!

Traditioneel eten we tijdens de Summer Solstice buiten met een vega barbeque, steken we later op de avond het vuurtje aan om marshmellows te roosteren en blijven we zo lang mogelijk buiten. Het zorgt voor dat echte zomer gevoel en zet de toon voor de rest van de zomer.

Een kristallen grid op intuïtie gelegd

Nu ik zelf een gezin heb zocht ik ook naar een leuke traditie om te doen tijdens dit Summer Solstice weekend. We verzamelden alle kristallen in huis, namen alles mee naar buiten en legden puur op gevoel de kristallen grids. Kinderen denken vaak nog heel erg buiten de gebaande paden en dan zou je nog best eens verrast kunnen worden door de grids die je kids bedenken! Het is heel leuk om samen te doen en ondertussen kun je kletsen over de mooie edelstenen die door je handen gaan.

We gebruikten ook schelpen in het kristallen grid

Wij legden deze keer de kristallen grids op intuïtie. De reden hiervoor is dat ik denk dat edelstenen niet perse voor iedereen dezelfde uitwerking hebben. Als je uitgaat van de werking die ooit iemand aan de steen heeft toegewezen – vaak op basis van de kleur – dan sla je de stap over waarin je zelf verbinding maakt met het kristal in je handen. Wat doet de steen voor jou? Voel je verwondering, word je er rustig van of krijg je juist energie? Welke edelsteen trekt steeds weer je aandacht? En waarom is dat? Het kan zelfs zo zijn dat dit bij jezelf verandert in de loop van de tijd. Je kunt het daarom bijhouden in een dagboekje en je kristallen grid vervolgens leggen op basis van je eigen ervaring en kennis.

Wil je toch een beetje houvast? Gebruik dan patronen zoals de metatron (zeshoek), flower of life of seed of life. Deze patronen zijn online wel te vinden en kun je namaken of uitprinten en op het patroon de edelstenen leggen.

De getrommelde maansteen die je ziet in het kristallen grid hierboven krijg je bij Kaarthouder met Geurkaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *