Na een drukke dag – en dat is elke dag als moeder van een peuter, met nog een baan, een huishouden en eigen bedrijfje – kijk ik altijd uit naar mijn avond/kom tot rust ritueel. Kind naar bed, huis aan kant en dan ben ik aan de beurt.

Als eerste verwissel ik mijn spijkerbroek voor mijn lievelings chill broek, trek ik schone en warme sokken aan en gaat de BH uit. Omdat ik vlak voor ik naar bed ga geen puf meer heb om uitgebreid mijn gezicht schoon te maken en te verzorgen doe ik dat dus aan het begin van de avond. Heel vaak maak ik er een fijne facial van, inclusief masker en warme reinigingsdoek. Zo lekker om daar even de tijd voor te nemen. Niet alleen geeft het een goed gevoel om voor jezelf te zorgen, sinds ik dit aan het begin van de avond uitgebreid doe is mijn huid ontzettend verbeterd!

Sinds kort maak ik daarna een heerlijke Moon milk. Sinds ik dit drankje heb ontdekt drink ik het elke avond. Het past zo perfect bij het aarden aan het einde van de dag. Het is warm, kruidig en er zijn oneindig veel variaties te bedenken waardoor het nooit verveeld.

Ook als je slecht in slaap komt in de avond dan is het hebben van een avond ritueel echt een uitkomst. Je leert je lichaam ermee dat de dag erop zit, dat het tot ontspanning over kan gaan. Hoe dat ritueel er voor jou uitziet is heel persoonlijk. Maar deze Moon milk mag er eigenlijk niet in ontbreken!

Mijn 2 favoriete varianten deel ik graag met jullie. Het recept:
– 500 ml amandelmelk
– 1 el rauwe cacaoboter of kokosolie
– 1/2 tl kaneel
– 1 el agavesiroop
– 1 tl vanille extract
Gele variant:
– 1/2 tl kurkuma poeder
Paarse variant:
– 1 tl gevriesdroogd rood fruit
Ik gebruik hiervoor “Forever Beautiful” van yoursuper.com. Je kunt ook andere gebruiken zolang het maar in poedervorm is.

Verwarm en mix alles in een steelpannetje op het vuur of net als ik -lekker makkelijk- in de melkopschuimer. Enjoy!

Moon Milk met kurkuma (geel) of gevriesdroogd rood fruit (paars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *