Januari is traditioneel de maand van een nieuw begin, goede voornemens en een frisse start. Je goede voornemens, of intenties, kun je kracht bijzetten met een ritueel. Als je nog een stapje verder wilt gaan dan kun je je rituelen ook nog afstemmen op de stand van de maan. De nieuwe maan is dan het perfecte moment om je intenties voor de komende tijd uit te spreken en met een nieuwe maan ritueel kenbaar te maken aan het universum.

De eerstvolgende nieuwe maan is op 21 januari 2023. Daarom in deze eerste blog van het nieuwe jaar alvast een simpel nieuwe maan ritueel om je goede voornemens voor de komende tijd net een beetje meer kracht bij te zetten!

Nieuwe maan ritueel

Dit heb je nodig:
– Kom met water
– Kleine briefjes
– Pen, liefst met inkt en geen balpen

Nieuwe maan ritueel
Zorg eerst voor een fijne en rustige omgeving. Een zachte geurkaars, warm licht, een kopje kruidenthee en een fijne zitplek in een nette en schone kamer dragen allemaal bij aan ontspanning. Zo heb je alle focus op je ritueel en kun je er echt even een geniet momentje van maken.

Misschien heb je al hele mooie intenties bedacht, neem anders de tijd om te bedenken wat je jezelf de komende tijd wilt geven. Bijvoorbeeld energie om goed voor jezelf te kunnen zorgen zodat je gezond eet en tijd neemt voor jezelf. Of werkgeluk, misschien wil je nu eindelijk de stap zetten naar een nieuwe baan. Je schrijft je intenties op de kleine briefjes. Schrijf in het nu en in positieve zin, alsof je al hebt wat je wenst. Dus “Werkgeluk, Ik heb plezier in mijn werk en haal energie uit wat ik doe”.

De kom met water symboliseert de maan. Terwijl je je intentie hardop uitspreekt leg je het briefje in de kom met water. Zo kan de inkt oplossen in het water en breng je het universum op de hoogte van je wensen.

Dit is de basis van een nieuwe maan ritueel. Je kunt de jouwe helemaal afstemmen zoals jij dat wilt. Voeg er bijvoorbeeld vooraf nog wat ontspannende yoga oefeningen aan toe of gebruik kruiden en edelstenen die je bij jouw intenties vindt passen. Wat je ook doet, geniet!