Moeder natuur heeft langzaamaan de overgang naar de herfst al ingezet. In de tuin kun je nog oogsten, de eerste kruiden zijn al gedroogd en klaar voor gebruik. Het weer nodigt al uit voor knusse avondjes binnen en daarom alvast een leuke DIY voor je aankomende herfst rituelen.

Ritual Candles maken

Bij een ritueel gebruik je eigenlijk altijd kaarsen. Een mooie geurkaars of een kaars in een kleur die correspondeert met de intentie van je ritueel. Nog leuker is om een kaars aan te kleden met kruiden die ook passen bij je ritueel! Zo ziet je altaar er extra mooi uit én krijgt je intentie nog meer kracht.

Wat heb je nodig:
– Twee kaarsen in een kleur die je mooi vindt of die bij je ritueel past
– Gedroogde kruiden, bloemetjes, kraaltjes
– Kaarsenstandaard
– Oude krant

Kleur kiezen
Nadenken over welke kleur je gebruikt bij ritueel kan een heel krachtig instrument zijn om je intentie sterker te maken. Je kunt bij het kiezen van een kleur naar je intuïtie luisteren want er zijn geen regeltjes die je moet volgen. Wil je toch een beetje houvast? Kleuren roepen over het algemeen wel een bepaald gevoel op:
– Gebruik rood om iets kracht bij te zetten
– Gebruik goud voor wijsheid
– De kleur roze gebruik je voor (zelf)liefde
– Gebruik oranje voor vreugde
– De kleur geel gebruik je om positiviteit op te roepen
– Gebruik groen voor groei
Blauw zet je in om helderheid te krijgen
– De kleur paars geeft richting
Zwart en wit kun je inzetten bij een nieuw begin of om ergens afstand van te doen

Werkwijze
Het is slim om op een oude krant te werken, zo voorkom je druppen kaarsvet op je tafel. Spreid de krant voor je uit en leg alles neer wat je nodig hebt. Eén van de twee kaarsen zet je in de kaarsenstandaard en steek je alvast aan. De tweede kaars leg je voor je neer en bedrup je met de kaars die brandt. Druk voordat het kaarsvet stolt de gedroogde kruiden, bloemetjes of kraaltjes op het kaarsvet. Zo ga je de hele kaars bij langs, totdat de hele kaars bedekt is. Je kunt ook alleen de helft van de kaars ‘beplakken’ of her en der, laat je creativiteit de vrije loop!

Zelfgemaakte Ritual Candles

Veel plezier!