De geurkaarsen van Moonstone Magic zijn met zorg en met de hand gemaakt. Door rekening te houden met onderstaande punten kun je veilig genieten van jouw geurkaars. Verwijder en bewaar de topping in het deksel van de geurkaars voor je deze aansteekt!
Laat kaarsen nooit zonder toezicht branden.
Brand kaarsen buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
Plaats kaarsen minimaal 10 centimeter van elkaar af. Kaarsen die te dicht naast elkaar staan, verwarmen elkaar en kunnen gaan druipen.
Plaats kaarsen nooit op een brandbare ondergrond of in de buurt van brandbare materialen, zoals gordijnen.
Plaats kaarsen in een rechte positie. Kaarsen die scheef staan kunnen omvallen of druipen.
Doof de kaars altijd met een kaarsendover en gebruik geen water. Blaas de kaars bij voorkeur niet uit. Dit voorkomt spatten van het warme kaarsvet.
Gebruik altijd een onbrandbare kaarsenhouder.
Leg geen afgebrande lucifer of andere materialen in het kaarsvet. Daardoor kan een tweede vlam ontstaan, waardoor de kaars onjuist opbrandt en kan gaan druipen of walmen.
De pit (het brandende gedeelte van de lont) mag 10 tot 15 millimeter zijn. Knip een deel van de pit af wanneer hij te lang wordt. Kaarsen met een te lange pit kunnen gaan walmen en flakkeren.
Zorg er bij stompkaarsen voor dat de rand van het kaarsvet niet te hoog wordt. Snijd hem af wanneer hij meer dan 1 centimeter hoog is.
Verplaats een brandende kaars nooit.
Plaats kaarsen niet dichtbij een warmtebron zoals zonlicht, verwarming of open haard. Kaarsen die te dicht naast een warmtebron staan, kunnen gaan druipen.
Plaats de kaars (ook een afgevuld glas) op een onbrandbare onderzetter.
Gebruik een geschikte houder. Sommige kaarsen zijn alleen geschikt voor het branden in speciale houders, ter voorkoming van beschadiging van het oppervlak waar de kaars op staat.

We gaan ervan uit dat je je geurkaars veilig kunt branden met deze informatie. Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact op via anika@moonstonemagic.nl. Enjoy!