Witches Handbook
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Volle maan ritueel

Een volle of nieuwe maan is het perfecte moment voor een maan ritueel. Een nieuwe maan symboliseert een nieuw begin, een nieuwe cylcus. Tijdens een volle maan is de energie van de maan op haar sterkst, en daarom ook een goed moment om je maan ritueel te plannen.

Hoe je jouw Moon Ritual invult is helemaal aan jou. Want dat is het leuke aan een ritueel, er zijn geen regels! Het hoeft dus ook niet perse tijdens een nieuwe of volle maan. Kies jouw moment. Het is wel belangrijk dat je even de tijd hebt en neemt om te aarden en tot rust komt voor je begint.

Een fijne manier om dat te doen is om de ruimte die je gebruikt eerst ‘schoon’ te maken van oude energieën. Hiervoor gebruik je een smudgestick en/of een palo santo stokje. Beide gebruik je op dezelfde manier als wierook. Loop met de smudgestick of het palo santo stokje door de ruimte zodat de geurende rook zich kan verspreiden.

Maak een comfortabel plekje voor jezelf met een fijne zitplek, geurkaars(en), kristallen die je mooi vindt. Kleed het hoekje zo aan dat je ervan kunt genieten als je ernaar kijkt. Zacht licht en fijne geuren dragen bij aan een gevoel van geborgenheid en welzijn. En zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt.

Neem nu een moment voor jezelf om te reflecteren, nieuwe intenties te zetten en je wensen te manifesteren. Dat kun je doen door naar een mediatie te luisteren, in je dagboek te schrijven of lijstjes te maken van dingen waar je dankbaar voor bent of van wensen die je hebt. Als je vaker een maan ritueel doet kun je eerst terugkijken wat je de vorige keer hebt opgeschreven en reflecteren. Waar wil je deze komende periode aan werken? Wat zou je graag nog willen bereiken en welke stappen kun je nemen om daar te komen? Visualiseer je nieuwe intenties.

Er zijn ontelbaar veel manieren om een maan ritueel te doen. Als de maan goed zichtbaar is kun je bijvoorbeeld je ritueel ook buiten doen. Als je de energie van de maan graag wilt voelen kun je, net als bij zonnebaden, op een plekje gaan zitten en daar genieten van de maan en de sterrenhemel.

Of maak er een spa momentje van en neem een ontspannen warm bad met zeezout, gedroogde kruiden en lekkere badolie. Bij een Moon Bath Ritual mag een geurkaars en een fijn kopje thee natuurlijk niet ontbreken. Door de totale ontspanning in bad kom je vaak echt even tot jezelf en kun je inzichten krijgen doordat je even stil staat bij jezelf.

Het belangrijkste is dat je maan ritueel persoonlijk is. Doe wat voor jou goed voelt, je doet het tentslotte voor jezelf. Pure self-care en daar mag je best bij elke volle maan even de tijd voor nemen (of vaker, you go girl!).