Witches Handbook
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is de werking van edelstenen?

Over de werking van edelstenen wordt al eeuwen lang van alles beweerd en geschreven. Dat is ook niet gek. Als je bedenkt dat edelstenen ontstaan en zich vormen in de aarde. Edelstenen spreken behoorlijk tot de verbeelding. Ze zijn dan ook prachtig om naar te kijken. Wat mij betreft is het ontstaan van edelstenen pure magie!

Het ontstaan van edelstenen
Het ontstaan van een edelsteen is een natuurlijk proces dat de rotscyclus wordt genoemd. Diep in de aarde gaat het gesteente door verschillende natuurlijke fasen wat de vorm, kleur en soort bepaald. Temperatuur, druk en de vermenging van verschillende mineralen vormen de edelsteen.

Wat een edelsteen van een gewone steen onderscheid is de zeldzaamheid. De ene edelsteen is zeldzamer dan de andere maar ze worden allemaal relatief weinig gevonden. Als je in Nederland door een natuurgebied loopt zul je geen edelsteen vinden. Terwijl gewone steentjes je al niet eens meer opvallen zoveel zijn er te zien.

De werking van edelstenen
Er worden heel wat eigenschappen en medische werkingen toegeschreven aan edelstenen. Wetenschappelijk bewezen werd het alleen tot nu toe nog nooit. Zelf vergelijk ik de uitwerking die edelstenen op mensen hebben vaak met aromatherapie. Een geur kan je rust geven of juist oppeppen. Het kijken naar edelstenen kan door de kleur en door de vorm een vergelijkbare uitwerking op je hebben.

Een edelsteen kun je zelf ook aan iets koppelen. Aan een intentie bijvoorbeeld. Als je zoals mij gevoelig bent voor sfeer en omgeving dan kan het soms een hele uitdaging zijn om je eigen aura of vibe te beschermen en je niet te laten beïnvloeden door (negatieve) invloeden van anderen of van de omgeving. Ik heb daarom labradoriet gekozen als edelsteen om te koppelen aan mijn intentie om mijn aura te beschermen. Elke keer als ik merk dat ik op een negatieve manier beïnvloed wordt dan herinnert de labradoriet die ik draag mij eraan om bij mezelf te blijven.

In de andere artikelen onder het kopje Edelstenen lees je meer over de uitwerking van kleur op je gemoedstoestand.