Witches Handbook
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is manifesteren?

Je gedachten gebruiken om iets werkelijkheid te laten worden. Dat is heel kort gezegd wat manifesteren inhoudt. Gedachten zijn een super krachtige tool die je in je voordeel kunt laten werken.

De kracht van gedachten
Ben jij je bewust van de gedachten die je de hele dag door hebt? Is jouw innerlijke stem vaak positief gestemd? Of zit er juist vaker een negatieve klank in? Als je nog niet bewust met je gedachten omgaat dan is het eerst goed om gewoon eens een tijdje te luisteren. Zonder oordeel. Wat komt er allemaal voorbij aan gedachten? Is de toon positief of negatief? Ga je ervan uit dat je gedachten altijd waar zijn of ga je er veel tegenin?

Als je je gedachten hebt geobserveerd, kijk dan eens wat voor uitwerking ze op je hebben. Is je innerlijke stem positief en lief? Dan zul je je vaak zelfverzekerd en stabiel voelen. Maar als je innerlijke stem vaak negatief is en je naar beneden haalt, dan zul je je vaak onzeker voelen en misschien zelfs wel veel dingen laten die je eigenlijk graag zou willen doen. Je gedachten zijn heel krachtig en hebben veel invloed op je stemming en op je gedrag.

Het sturen van gedachten
Je bewust zijn van je gedachten is de eerste stap in manifesteren. Nu je weet hoe jouw innerlijke stem jou toespreekt kun je je gedachten sturen. Dit doe je door een bepaalde affirmatie of intentie te herhalen in je hoofd. Hoe vaker je deze gedachte herhaald hoe sterker hij wordt.

Stel dat je bijvoorbeeld graag wilt verhuizen naar je droomhuis, een mooi woonboerderijtje met een tuin. Je wilt dit al heel lang maar het eerste dat in je hoofd opkomt als je eraan denkt is “Dat kan ik nooit betalen met deze baan” of “Het is helemaal geen goede tijd om te verhuizen”. Je zet de wens daarom maar weer aan de kant en gaat verder met je dagelijkse leven. Zo verhuis je natuurlijk nooit naar dat woonboerderijtje met die mooie tuin!
Wat zou er gebeuren als je die negatieve gedachtes omzet naar iets positiefs? Vervang de initiële gedachten met “Over een jaar ga ik verhuizen” en “Dit jaar ga ik mijn droomhuis vinden”. Je richt je aandacht op wat je wilt en automatisch ga je die richting ook uit. Dat is manifesteren.

Niet alleen denken, ook doen
Met alleen ergens aan denken kom je er natuurlijk niet. Je zult ook iets moeten doen om je wens in vervulling te laten komen. Manifesteren is vervolgens bedenken hoe je bij je doel komt. Beschrijf de stappen die je moet nemen om bij je doel te komen. Bijvoorbeeld Funda in de gaten houden, bekijken wat je kunt lenen en de regio waar je wilt wonen verkennen. Maak de stappen behapbaar en stel er een datum aan vast. Houd je ook aan deze to do lijst.

Visualiseren
Een laatste belangrijke stap in manifesteren is het visualiseren van je doel. Hoe ziet jouw leven er uit als je in dat woonboerderijtje woont? Maak het beeld super positief met heel mooi weer, precies jouw interieur en de tuin volop in bloei. Wat voel je nu? Herhaal deze visualisatie zo vaak mogelijk en roep het positieve gevoel op dat je erbij krijgt als je je doel eenmaal bereikt hebt.

Manifesteren kan iedereen. Het enige dat je hoeft te doen is 100% geloven in jouw droom. Geloof dat het werkelijkheid kan worden. Het is handig èn leuk om je gedachten en manifestaties bij te houden in een manifestatie dagboek. Zo kun je ook nog eens terugkijken als je eenmaal je droom leeft!