De winterzonnewende begint op 21 december, de eerste dag van de winter. Vanaf deze dag worden de dagen weer langer. We verwelkomen het licht, de weer steeds langer wordende dagen. Er zijn zoveel leuke rituelen te bedenken bij deze tijd van het jaar. Hieronder lees je over mijn favoriete Yule ritueel.

Zoveel om dankbaar voor te zijn!

Yule verwijst naar het Germaanse joelfeest. Traditioneel duurt het feest 12 dagen – van 21 december tot en met 1 januari – en werden er vreugdevuren aangestoken. Vuur is nog steeds een belangrijk onderdeel van de winterzonnewende. Yule is een mooie tijd voor een reflectie ritueel en kun je heel handig combineren met wat je al doet op oudejaarsdag, namelijk fikkie stoken. Toch?!

De rook neemt al je wensen en intenties mee naar het universum.

Yule reflectie ritueel

Benodigdheden Yule ritueel:
– Dennenappels
– Kleine papiertjes
– Pen
– Buiten vuurtje
– Eventueel wierook of gedroogde bloemen

Zo aan het einde van het jaar kun je eens terugkijken. Hoe was het jaar voor jou? Misschien had je doelstellingen of goede voornemens aan het begin van het jaar. Wilde je iets heel graag bereiken of ontvangen. Wat is er terecht gekomen van je doelen en voornemens? Wat heb je mogen ontvangen? Het is goed om hier eens stil bij te staan, bij wat je hebt. Waar ben je dankbaar voor?
Schrijf elk punt op een apart briefje, rol ze op en steek ze in een dennenappel.

En dan staat er weer een nieuw jaar voor je klaar. Misschien heb je al heel helder wat je graag zou willen bereiken of doen het komende jaar. In 2022 wil ik bijvoorbeeld regelmatiger me-time hebben, onze tuin verder inrichten, vaker met mijn handen in de aarde en ik wil graag verder bouwen aan Moonstone Magic.
Schrijf ook deze punten allemaal weer op een apart briefje, rol ze op en steek ze in een nieuwe dennenappel.

Je kunt de dennenappels eventueel nog versieren met bijvoorbeeld gedroogde bloemen. De gevulde dennenappels gooi je buiten in een vuurtje. Zo neemt de rook van het vuur al je dankbaarheid en wensen mee naar het universum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *